Michael Schumacher óriási várakozások között tért vissza a Forma-1-be idén, de a hároméves kihagyás és a nem túl jól sikerült Mercedes eredményeképpen azonban elmaradt a nyolcadik bajnoki címért való küzdelem, szenzáció helyett csalódást okozott a német veterán.

A Schumit korábban már-már istenként tisztelő németeket kiábrándította a kudarc, német SID hírügynökség által nemrég készített közvélemény-kutatásban a válaszadók 70 százaléka mondta azt, hogy nem hiszi, hogy a hétszeres világbajnok jövőre megszerezheti a nyolcadikat.
 
Az F1 eddigi legsikeresebb visszatérője, az 1975-ös és ’77-es cím után a McLarennel ’84-ben is a csúcsig jutó Niki Lauda nemrég a spanyol El Paísnak beszélt Schumacherről.

“Az én második F1-es korszakomban a tesztelést nem korlátozták, volt elég kilométerem a felkészülésre. Michaelnek most gondja volt az alkalmazkodással. Ezen kívül olyan fiatalok ellen küzdött, akik mind az ő legyőzésével akarnak bizonyítani, ideértve Rosberget is, aki nagyon gyors” – mondta az osztrák.

“2010 bemelegítőév volt számára. Először úgy gondoltam, hogy négy futam elég lesz neki a visszarázódáshoz, persze futamot nyerni sosem könnyű, ma pedig nehezebb, mint bármikor. De ha valaki képes rá, hát ő az” – jósolt sikeresebb évet Lauda Schuminak.