Idén Monaco adott helyt a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) díjátadó gálájának. Sebastian Vettel, az eddigi legfiatalabb Forma-1-es világbajnoknak a FIA elnöke, Jean Todt nyújtotta át a győzelemért járó trófeát. A Red Bull csapatfőnöke a konstruktőri világbajnoki címért járó serleget Bernie Ecclestone-tól vehette át. Fernando Alonso és Mark Webber is megkapták a második és harmadik helyezéseikért járó díjaikat.

Emlékezetes volt ez a szezon a Red Bull csapat számára, amely figyelemre méltó módon 15 pole pozíciót szerzett az idei sorozatban. A hat leggyorsabb versenykörön egyformán osztozott a csapat két pilótája.

“Csodálatos ez az este mind számomra, mind pedig a Red Bull számára. Izgatott vagyok most, hogy átvehettem a trófeát, amelyre azóta vágytam, hogy versenyzésre adtam a fejem. A bajnokság megnyerése hihetetlen dolog. Elképesztő év áll mögöttünk, melyet hullámhegyek és hullámvölgyek tarkítanak. De kitartottunk, hittünk az autóban, hittünk a csapatban, én pedig élveztem minden egyes versenyt.” – mondta Vettel

“Szeretném megköszönni a csapat elkötelezett munkáját, valamint a Renault motorjait, hogy ilyen nagyszerű autóval versenyezhettünk. Nagyon büszke vagyok a sikerre, amit együtt értünk el.”

Christian Horner így nyilatkozott: “Káprázatos év volt ez a Red Bull számára. A konstruktőri cím pedig ennek tökéletes lezárása. Köszönöm Sebastian és Mark elkötelezett munkáját. Seb a sorozat legfiatalabb világbajnoka, de megérdemli. A pályán neki kellett bizonyítania, ezért a csapat rendkívül büszke arra, amit ott elért.”

Mark is hihetetlen munkát végzett idén. Négy győzelmet szerzett és szenzációsan vezetett. Mindkét versenyzőnk rendkívül képzett, ezért nagy öröm, hogy csapatunk tagjai.”

“Végül szeretnék köszönetet mondani minden munkatársunknak, de leginkább Dietrich Mateschitz-nek az általa nyújtott támogatásért!”