Csak most vásárolta be magát a Lotus-csoport a Renault F1-es csapatába és kötött stratégiai megállapodást a tulajdonos Genii Capitallel, de máris többet akar. Dany Bahar Lotus-vezérigazgató egy interjúban jelezte, hogy elképzelhetőnek tartja a teljes hatalomátvételt az istállónál.

“Igen, érdekes beszélni az irányításról és hasonló kérdésekről, de autógyártóként számunkra sokkal hasznosabb teljes képben, nemcsak F1-ben gondolkodnunk” – mondta Bahar. A Genii Capital elnökét, Gerard Lopezt is megkérdezték a Lotus távlati terveiről, de nem árult el sokat.

“Vicces, mert tőlünk ugyanezt kérdezték, amikor egy éve bevásároltuk magunkat a Renault-ba” – fejtegette Lopez. “Azt hiszem, ez nem az a kérdés, amiről most beszélni szeretnénk. Koncentráljunk a mára és meglátjuk, mi lesz holnap.”

Közben a másik, a Team Lotus bejelentette, hogy a névvita nem befolyásolja az istálló felkészülését 2011-re, januárban bemutatkozik az új autó. “A színkérdést majd megvizsgáljuk a szezon előtt. Ez csak festék, semmi több” – nyilatkozta Riad Asmat vezérigazgató.