Míg Felipe Massa idén inkább csak küszködött a Ferrarinál, az új “szerzemény”, Fernando Alonso épp csak lemaradt a bajnoki címről. Bár a csapat is Alonsót támogatta, az eredmények önmagukban is beszédesek: a spanyol 19 futamból 15 alkalommal a brazil előtt kvalifikált és a versenyeken 108 ponttal gyűjtött többet nála.

Alonso az Onda Cero rádiónak adott interjújában elmondta, hogy a fentieket az éve egyik legfőbb eredményének tartja:

“Talán ez a legnagyobb különbség, ami valaha is volt a csapattársam és köztem, ezért nagyon örülök neki, tekintve az elmúlt éveimet. Jobban versenyzek, mint bármikor, remélem, hogy jövőre is így folytatom!” – mondta Alonso, aki valószínűleg 2011-ben is kiemelt pozíciót vár ezért.

A kétszeres világbajnok állítása szerint már az abu-dzabi kudarcon is túltette magát, és csak 2010 pozitívumaira gondol:

“Az első pár napban természetesen a futamra gondol az ember, de aztán elkezd a következő célra koncentrálni. Mindenesetre az első ferraris évem mérlege verhetetlen. 2009-ben én csak egyszer álltam dobogóra, a Ferrari pedig átlagosan szerepelt egy nem túl versenyképes autóval. 2010-ben erősen kezdtünk az első futamon, nyertünk öt nagydíjat, sok pontot szereztünk.”

“Itt, a Ferrari-családban a vártnál is jobban ment minden. Csodálatos év volt ez számomra” – magyarázta a spanyol.