Míg a vezető Red Bull nullázott Koreában, a Ferrari alig maradt el a lehetséges maximumtól, miután Fernando Alonso nyert, Felipe Massa pedig a harmadik helyen ért be Jongamban. A maranellói csapat még így is csak harmadik a konstruktőri küzdelemben, 52 ponttal lemaradva a Red Bull mögött, Massa szerint nem lehetetlen, hogy a még összesen 86 pontot kínáló utolsó két versenyen ezt a bajnokságot is megnyerjék.

“A Ferrari esélyei mindkét bajnokságban sokkal jobbak, mint a három ázsiai futamot megelőzően. Még a nehéz időszakban is képesek voltunk javítani az autón, haladtunk a jó irányba, az F10-es pedig versenyről versenyre erősebb lett, még ha Koreáig le is maradtunk a nagyobb pontszerzésről” – írta a Ferrari oldalán a brazil.  

“Még megnyerhető a konstruktőri cím, Fernando pedig az élre állt egyéniben, van esélyünk. De komolyan kell készülnünk az utolsó két fordulóra is, főleg a szombat délutánokon kell javítanunk. Még mindig az időmérő a gyenge pontunk, persze figyelembe kell venni, hogy egy körön mennyire erős a Red Bull.”

Massa szerint a jövő hétvégi Brazil Nagydíj, az interlagosi pálya kedvezhet a Ferrarinak, legalábbis ezt súgja a múlt:

“Igaz, hogy tavaly nagyon erős volt a Red Bull és megnyerte a brazil versenyt, de az azt megelőző években, 2006-tól 2008-ig a Ferrari volt a legerősebb csapat, nagyon jól ment az autónk Interlagosban. Imádok ott versenyezni, alig várom, hogy pályára léphessek a hazai szurkolók előtt!”