Nagy megkönnyebbülést jelentett a Forma-1-es mezőny jelentős része számára, amikor Max Mosley korábbi FIA-elnök bejelentette, hogy nem indul újra a posztért. Mosley a végül győztes Jean Todtot támogatta, régi barátja, Bernie Ecclestone azonban nem örült távozásának.

Az F1 ura továbbra is azon mesterkedik, hogy Mosleyt valahogy visszacsempéssze az FIA-ba. “Valóban nem akartam, hogy távozzon” – mondta Ecclestone. “Nagyszerű lenne, ha visszatérne!” Néhány héttel ezelőtt az egyik olasz weblap írt arról, hogy tudomása szerint Mosley puccsot szervezett a jelenlegi elnök Todt ellen, hogy valamelyest csökkentse befolyását. A kezdeményezés végül elhalt, az akció a tervezett változtatásokra lett volna válasz.

“Mosley lehetne az FIA Forma-1-ért felelős elnöke, Todt vezethetné a FISA-t, vagyis a sportoldalért felelne. Nem hinném, hogy a csapatok véleménye számítana ebben a kérdésben, bár ha bárkit megkérdeznénk arról, hogy zavarná-e Mosley visszatérése, szerintem nemleges lenne a válasz.”

Ahhoz képest, hogy Ecclestone-nak milyen komoly tervei vannak, Todttal is békét szeretne. “Jól és sikeresen akarunk együttműködni a jövőben.” Todt szerint a puccskérdést alaposan túllihegték: “Ez a szezon megmutatta, hogy a lehető legészrevétlenebb módon szeretnék dolgozni. Ha Mosley tanácsot szeretne nekem adni, örömmel meghallgatom” – fogalmazott Todt.

Maga Mosley egy friss interjúban kizárta, hogy visszatérne, egyben cáfolta, hogy bármilyen módon is meg akarná ingatni utódja, Jean Todt pozícióját.

“Az F1-es napjaimnak már vége, továbbléptem. Csakis pletyka. Szép dolog arról beszélni, hogy jöjjek vissza, de az az igazság, hogy ez nem lenne helyes.”

“Komolyan kampányoltam Jean mellett, szerintem alkalmas a munkára, szeretném, ha sikeres lenne, hiszen részben én is felelős vagyok, amiért ő az elnök. A legkevésbé sem szeretnék belefolyni a dolgaiba. Esélyt kell adni neki, hogy a maga módján tegye a dolgát, ami persze más, mint ahogy én dolgoztam, de talán még jobb is.”