Állítólag megszületett a megállapodás a Hispania és a Toyota között, mely nem egyszerű együttműködés lesz, a spanyolok mindenestül megvásárolták a japán gyár korábbi F1-es csapatát. Korábban is volt arról szó, hogy az idei Dallara kasztnival csak szenvedő Hispania a versenyen sohasem bevetett TF110 alapjaira építi új autóját.

A német Auto, Motor und Sport számolt be az adásvételről, a lap megbízható forrásokra hivatkozva írta, hogy a Hispania a kölni központú istállót teljes felszereléssel vásárolta meg, még az ingatlanokat is megszerezte. Ennek nyomán a Hispania – elvben – az ideinél jóval ütőképesebb autót fejleszthet 2011-re.

Nemcsak pozitív, negatív hírek is érkeztek a csapat felől, szintén az Auto, Motor und Sport számolt be arról, hogy a Hispaniának tartozásai vannak a motorszállító Cosworth felé.

Nem mindenki hisz azonban a HRT-Toyota üzletben: az elismert és általában kiváló értesülésekkel rendelkező veterán szakújságíró, Joe Saward épp arról írt tegnap, hogy a spanyol kiscsapat tulajdonosa, Jose Ramon Carabante a beszállása óta nem fektetett komolyabb összeget a csapatba, a Hispania Sakon Yamamoto szponzori pénzén tengődik, így igen kétséges, hogy elő tudná teremteni a Toyota megvásárlásához szükséges kb. 50 millió eurót.