Az 1992-ben a Williamsszel bajnoki címet szerző Nigel Mansell szerint Lewis Hamilton az idény második felére szétszórttá vált, emiatt bukhatta el a bajnokságot. Nemrég a brit Sun arról írt, hogy Hamilton is elismerte, hogy a családi ügyek, betegség és a korábban menedzsereként is dolgozó édesapjával megromlott viszonya kihatottak a teljesítményére.

“Becsúszott néhány rossz döntés nála idén, de szeretném hinni, hogy ennél jobb versenyző. Minden bizonnyal van pár dolog, amiket fejben nem tudott rendezni magában. Akár van tükör az autón, akár nincs, az ember tudja, hol jár a pályán, amikor épp küzd valakivel. Hibázott párszor, de ha igazi klasszis, akkor szerintem nem fog újra, tanul ezekből” – utalt Hamilton baleseteire, elrontott előzéseire a bajnok.

Mansell azt is hozzátette a Sunnak adott interjújában, hogy a koreai bukás ellenére is Mark Webbert tartja a bajnokság esélyesének, nagyon felnéz az ausztrálra.

“Úgy gondolom, hogy még mindig Marknak áll a zászló, csak elveszíteni tudja a címet, de szerintem nem fogja. Egész évben folytak a dolgok a csapaton belül, de ő bizonyította, hogy erős jellem, erős fejben is.”

“Mark igazi klasszis, megmutatta akkor is, amikor visszatért a valenciai baleset után. Régebben ha valaki így elszállt volna, kórházban vagy a sírban végezte volna. Aztán ott van a mountain bike-os balesete, amikor autóval ütközött és eltörte a lábát, abból is visszatért. Mark nem kockáztat. Dicséretre méltó, hogy milyen profi, beér a második helyen, gyűjti a pontokat” – magyarázta Mansell.

“Alonso ragyogó versenyző, de szerintem a Ferrari elveszítette a fókuszt, amikor a nyilvánosan megmutatták, hogy a pilótáik tulajdonképpen nincsenek jóban” – tette hozzá.