Míg a Ferrari jó ideje egyértelműen Fernando Alonso mögé állt, a Red Bullnál még két futammal a vége előtt is teljes pilótaegyenlőséget hirdetnek, annak ellenére, hogy Mark Webber már 4-5 futammal ezelőtt olyan pozícióba került, amire bajnoki hajrát lehetett volna építeni.

A riválisok és a külső szemlélők egy része is csodálkozik, hogy miért nem az ausztrált támogatják – most két újabb F1-es szereplő szállt be.  

“A koreai történteken elgondolkodhatna a Red Bull, hiszen más stratégiával Webber még most is vezethetné a bajnokságot vagy legalábbis nem lenne ekkora a hátránya. Brazíliában elvileg a Ferrari, Abu-Dzabiban a Red Bull lehet a favorit, persze hibák mindig adódhatnak” – nyilatkozta a Minardi egykori tulajdonos-főnöke, Giancarlo Minardi.

“Az elején főleg a Ferrarinál voltak, később Hamiltonnak jutottak ki, most vasárnap pedig a Red Bullnak. Ez forgandó, egy ilyen hosszú bajnokságban mindenki megfizeti a maga részét. Minden alkatrészt a határig terhelnek, az utolsó két futamon meglátjuk, ki végezte a legjobb munkát! Ezért is őrültség a Red Bull stratégiája, ők kénytelenek mindkét pilótát felzárkóztatni” – magyarázta a 422race.comnak az olasz.

Minardi szerint egyébként ha sikerülne neki, Webber idén nagyon megérdemelten nyerné meg a bajnokságot.

“Mark Webber mindig is egy gyors versenyző volt. Az elmúlt években komoly munkával a súlyfeleslegét is leadta úgy, hogy az izomtömegéből nem veszített. Egy teljes versenyző, a világ négy legjobb pilótája közé tartozik. Szerintem az F1-es világ alulbecsüli az ausztrált!”

“A 2008-as idény végi csúnya baleset rányomta a bélyegét 2009-re, az új csapattársa árnyékába került, de idén, már teljesen felépülve komoly gondot okoz Sebastian Vettelnek. Az ember maga dolgozik meg a bajnoki címért, de az utolsó lépéshez mindig kell a csapat teljes támogatása is, ezért is nem értem a Red Bullnál alkalmazott hozzáállást.”

Az egykori Ferrari- és Benetton-pilóta, Jean Alesi is ugyanilyen szempontból kritizálta a csapatot:

“Ki kellett volna használniuk, hogy övék a leggyorsabb autó. Kétséges, hogy jövőre is ilyen előnyük lesz, ezért kimondhatjuk, hogy félrekezelték a helyzetet. Nagy lehetőséget szalasztottak el” – mondta a francia.