A spanyol – pontosabban baszk – Epsilon Euskadi-csapat tavaly és idén is pályázott a Forma-1-be való belépésbe, de a kiváló infrastrukturális háttérrel és megfelelő autósportos pedigrével rendelkező alakulatot mindkétszer elutasította az FIA a nem kielégítő pénzügyi helyzete miatt.

Az Epsilon Euskadi főnöke, az egykori Benetton-, Ferrari- és McLaren-mérnök Joan Villadelprat egy friss interjúban leszögezte, hogy a két kudarc ellenére továbbra is az F1-et célozzák.

“Nem dobtuk be a törülközőt. A Forma-1-ben a legfontosabb a pénzügyi háttér, ami lehetővé teszi a hosszú távú építkezést. Az infrastruktúránk és az emberanyagunk már megvan. Továbbra is több befektetővel vagyunk kapcsolatban, reméljük, hogy hamarosan döntések is születnek. Ha ezek pozitívak lesznek, többféle lehetőségünk is van: megpályázhatjuk a 13. helyet 2012-re, vagy még 2011-re megvásárolhatunk egy létező csapatot” – mondta a szakember a Noticias de Gipuzkoának.

Villadelprat a fentiek ellenére kizárta azt, hogy a küszködő, szintén spanyol központú Hispaniát vennék meg:

“Nem állunk kapcsolatban velük. De bízunk benne, hogy vannak megvásárolható nevezések, mert több csapat is igen kényes pénzügyi helyzetben van. Ha sikerül négy évre biztosítani a költségvetésünket, akkor biztosan meg fogjuk venni valamelyik ilyen csapatot – ha nem, nem.”