Csöppet sem zökkenőmentesen, de lement a Forma-1 történetének első Koreai Nagydíja, a szervezők készülődhetnek a 2011-es futamra. Hosszabb távon szeretnék, ha egy koreai csapat és pilóta is lenne a mezőnyben, minden erre irányuló kísérletet támogatni fognak.

“Ha valamire, egy koreai F1-es csapatra és pilótára nagy szükség lenne” – mondta Csung Jung-cso, a szervező KAVO vezérigazgatója a vasárnapi futam után. A színfalak mögött állítólag már komoly munka folyik ennek elősegítése érdekében, az illetékes regionális kormány is kész a segítségnyújtásra.

“Nem kell félni attól, hogy valami hiányozni fog. Ha esetleg így alakul, mi segíteni fogunk.” Koreában lenne még teendő szponzorilag is, az elektronikai óriás LG ugyan kiemelt partnere az F1-nek, a Hyundai és Kia autómárkák ugyanakkor eddig nem mutattak érdeklődést a sorozat iránt.

Jung-cso elismerte, hogy az idei verseny nem volt éppen tökéletes: akadozott az internetkapcsolat, megfelelő szállás hiányában sokaknak bordélyházakban kellett aludniuk, az utakon is nagy dugók alakultak ki, így sokan lemaradtak a rajtról. “Azon leszünk, hogy minden apróságot kijavítsunk 2011-re és tökéletes házigazdái legyünk egy sokkal jobb show-nak” – ígérte az igazgató, akit Jean Todt FIA-elnök is támogatásáról biztosított.