Sebastian Vettel végig uralta a Koreai Nagydíjat, de erőfeszítéseit nem koronázta siker: a 45. körben autója előbb lelassult, majd a motor elfüstölt. Újabb 25 pont röppent ki a német kezei közül, ennek ellenére nem adja fel a harcot.

“A mai körülmények miatt ez az évad egyik legnehezebb versenye volt” – mondta Vettel. “Most természetesen nagyon csalódott vagyok, de a történteken nem tudok változtatni. Saját teljesítményemmel teljesen elégedett vagyok, ma este nyugodtan alszom.”

“Végig sakkban tartottam a többieket, akkor adtam gázt, amikor kellett. Azt hittem, megússzuk baj nélkül az utolsó köröket, ez egy jó és fontos verseny lehetett volna fontos pontokkal. Sajnos, ami történt, pontosan rímel erre az idényre.”

Vettel autója ki is gyulladt, a teljesen kezdőnek tűnő pályabírók helyett maga oltotta a Red Bullt, hogy megelőzze a nagyobb károkat. “Reméltem, hogy el lehet kerülni a bajt, de miután előtört a fehér füst, csak idő kérdése volt, hogy mikor fő meg teljesen a motor.”

“Meghatározó volt ez a nap a világbajnokság szempontjából, de még nincs itt a vége. Mindent jól csináltam, semmi okom az elkeseredésre: fejeket magasra, még van két versenyünk! Csak Abu-Dzabiban dől el minden.”