Robert Kubica ötödik helyre hozta a Renault-t Koreában, miközben a lengyel csapattársa, Vitalij Petrov egy nagy balesettel tette le a névjegyét. “Az ötödik hely sok értékes pontot jelent a csapat számára” – mondta Kubica. “Hosszú, nehéz verseny volt, amelyet két részre tudok osztani. Az első nagyon trükkös volt számomra, alig tudtam felmelegíteni a gumikat, nem volt tapadásom, csak arra koncentráltam, hogy a pályán maradjak.”

“A második rész egész jól sikerült, fontos volt, hogy vigyázzak az intermediate abroncsokra és a lehető legjobb állapotban tartsam őket, hogy abból az utolsó körökben profitálhassak. Sikerült is jó néhány pozíciót előrelépnem a végén, így egész jó versenyt zártunk.”

Petrov jó taktikával a hetedik helyig lépegetett előre, a célegyenes előtti kanyarban azonban csúnyán odacsapta az autót, így végül ismét pont nélkül maradt. “Korán, már a 20. körben feltettük az intermediate abroncsokat, így elég kopottak voltak a második safety caros szakasz után” – nyilatkozta Petrov.

“Keményen nyomtam, hogy tapadjak az előttem lévőkre, amikor az utolsó kanyarban elveszítettem az uralmat az autó felett. Nagy ütközés volt, de jól vagyok, ez volt az első alkalom, hogy ennyire extrém körülményekkel találkoztam. Csalódott vagyok, hogy nem szereztem pontot.”