Bár magát a pályát az utolsó pillanatra felhúzták Jongamban, a fővárostól, Szöultól 400 km-re, “a semmi közepén” fekvő versenyhelyszín egyszerűen nem tudja megfelelő szinten kiszolgálni a Koreai Nagydíjra érkezett embertömeget, a környékbeli szállodák megteltek, jó néhányan már kétes színvonalú helyeken kaptak csak szállást.

Míg a csapatok vezetői és a pilóták megfelelő elhelyezést kaptak, számos csapattag garniszállókba, órás szobadíjat alkalmazó bordélyokba kényszerült, ahol a szokásostól eltérő tartózkodási idő miatt egy-egy éjszaka 40-50 ezer Ft-nak megfelelő összegbe is kerülhet, a higiénia pedig finoman szólva is kétséges, egyesek még használt óvszereket is találtak az ágyuk alatt.

“Az egyik Sauber-szerelőtől azt is megkérdezték (a szálláshelyén), hogy akar-e egy lányt is a hétre” – mondta egy F1-es szereplő. “Az egyik csapathosztesz pedig meg van győződve róla, hogy a távollétében kiadták a szobáját pár órára” – tette hozzá.  

A versenypálya ugyan 10 nappal a Koreai Nagydíj kitűzött időpontja előtt végül megkapta az FIA versenyengedélyét, de a jongami építkezések, a pálya köré tervezett infrastruktúra, tulajdonképpen egy egész város építése még az elején jár.

“A jövőben talán még a csapattagok szálláshelyzetét kellene véglegesen rendezni” – nyilatkozta Sebastian Vettel is.