A Koreai Nagydíj pénteki szabadedzésein Mark Webber volt a leggyorsabb, az ausztrál szerint nagyszerű, amit a szervezők összehoztak. A vb-éllovas úgy látja, nem érdemelnek kritikát az illetékesek, annak ellenére sem, hogy a versenyt kis híján törölni kellett.

“Igen élvezetes a pálya” – mondta Webber. “Van néhány egyedi rész, aminek mindig örülni lehet, jó, ha tartogat kihívást is egy-egy új pálya. Talán csak a bokszutca be- és kijáratán lehetett volna kicsit többet dolgozni, nem könnyű pályán maradni, de összességében figyelemre méltó, amit sikerült itt összehozni. Nagyon szőrösszívűnek kell lenni ahhoz, hogy bármit is kritizálni lehessen.”

“Sokat változott ma a pálya, de ezt tudtuk előre, vadonatúj helyszíneknél így szokás. Nagyon-nagyon csúszós volt az első edzésen, aztán ahogy teltek az órák, úgy lett egyre jobb a tapadás. A körülmények mindenkinek egyformák. Mai teljesítményünk alapján optimistán várjuk a folytatást.”

Nico Rosbergnek is tetszik a jongami létesítmény. “A pálya jó” – fogalmazott a Mercedes versenyzője. “Versenyzéshez ideális, mert a hosszú egyenesek és az éles kanyarok jó előzési lehetőségeket kínálnak. A gumik szemcsésedésére lehet számítani, ami ismét a nézőknek lesz jó, mert ilyen körülmények között rendezik a legizgalmasabb futamokat.”

“Nem mondanám, hogy Tilke legjobb pályáinak egyike, de azért jó. A legjobb talán Sepang, amely tényleg különleges, de ez sem rossz.”