Alapvetően elégedettek a pilóták a Koreai Nagydíjnak otthont adó jongami pályával, a bokszutca bejáratának kialakítását azonban többen is veszélyesnek találták a pénteki szabadedzéseken. Már a szűk, de gyors utolsó kanyarban el kell kezdeni a lassítást, ha valaki ki akar állni a bokszba, Sebastian Vettel szerint ebből lehetnek galibák a versenyen.

“Kicsit kritikus lett a bokszutca bejárata” – mondta Vettel. “Nem belátható a helyzet, a hátulról érkező, a pályán kint maradó pilóta jó eséllyel nem veszi észre, ha előtte valaki ki akar állni és emiatt lassít. Különösen akkor lehet bajos a helyzet, ha valaki előzésre készülve szorosan a másik nyomában liheg, aki az utolsó pillanatban dönt a kiállásról.”

“Ezt leszámítva rendben van a pálya, persze csúszós és poros, ami trükkössé teszi. Nem egyszerű a bokszból való visszatérés sem, nagyon lassú és nagyon csúszós az a rész.”

Nico Rosberg szerint a pályabíróknak kellene segíteniük a versenyzőket. “A bokszutca bejárata egyértelműen aggasztó” – fogalmazott Rosberg. “Városi pályához hasonlóan változtatni kellene a pályabírók pozícióin, egy jó helyen álló zászlós dupla sárgával figyelmeztetni tudna a veszélyre. Teljesen beláthatatlan, szükségünk van információra, hogy mi történik előttünk.”

Csapattársa, Michael Schumacher szerint közel sem ennyire vészes a helyzet. “Több olyan pálya is van, ahol beszélgethetnénk hasonló dolgokról” – vélekedett Schumacher. “A bejáratban nem látok semmi különöset, a kijáratnál két szokatlan dologra kell figyelni, de nem olyan rossz a helyzet, mint ahogy azt sokan próbálják beállítani.”