Az előző, Japán Nagydíjon kettős győzelmet aratott a Red Bull, de ez nem lehetett meglepetés: Suzuka karakterisztikájáról előre tudni lehetett, hogy kifejezetten kedvező az energiaitalosok számára. Koreában Mark Webber volt a leggyorsabb a pénteki szabadedzéseken, Fernando Alonso a második helyet szerezte meg; a spanyol szerint továbbra is a nagy rivális a favorit, bár csökkent az előnye.

“Péntekenként általában nem nézzük az időket, Suzukában mégis tudtuk vagy éreztük, hogy a Red Bull pályáján vagyunk” – mondta Alonso. “Ez szombaton és vasárnap be is bizonyosodott. Itt, ahogy mondtam, a péntek nem annyira fontos, de úgy érezzük, hogy a Red Bullnak most nem lesz olyan könnyű dolga, mint Japánban, bár még mindig favorit.”

Alonsónak tetszik a jongami pálya, csak az utolsó kanyarra panaszkodott. “Tetszik a 4-es, 5-ös és 6-os kanyar, nagyon érdekesek. Szerintem lehet előzni a 3-asban és a 4-esben is. A legrosszabb kanyar az utolsó vagy az eggyel korábbi, a belső kerékvető nagyot üt az autón.”

Felipe Massa szerint erős hétvégéje lehet a Ferrarinak Koreában, annak ellenére, hogy rádión arra panaszkodott, autója vezethetetlen az utolsó szektorban. “Beállításilag az is volt, nem sikerült a legtöbbet kihoznom a gumikból, ezért mondtam. De ettől még az autó versenyképesnek tűnik” – nyilatkozta a brazil.