Három futammal a vége előtt a bajnokság első három helyét a Red Bull két pilótája és Fernando Alonso foglalja el, azonban míg a ferraris spanyolnak csakis a riválisok legyőzésére kell koncentrálnia, sőt Felipe Massa segítségére is számíthat, a Milton Keynes-i alakulatnál a két pilótának a saját csapattársát is le kell győznie, ha bajnok akar lenni.

A Red Bull tulajdonosa, Dietrich Mateschitz hangsúlyozza, hogy a helyzeten az utolsó futamokra sem változtatnak, Webber és Vettel szabadon küzdhet.

“Nálunk nem lesz csapatsorrend. Az a pilóta nyerhet, pontosabban nyer majd, amelyik kevesebbet hibázik és gyorsabb” – szögezte le az osztrák a német DPA hírügynökségnek nyilatkozva.

Webber 220 ponttal vezeti a bajnokságot, mögötte Alonso és Vettel 206-206 ponttal áll. A Red Bullt idén többször is vádolták már azzal, hogy az ausztrál veteránnal szemben a fiatal németet szeretnék győzelemre juttatni, de Mateschitz azt állítja, neki csak az számít, hogy valamelyikük elvigye a címet.

“Ha megnyerjük az egyéni címet, mindkettejüknek ugyanúgy örülök majd, mert mindketten megérdemelnék. Sebastian egy kicsit talán gyorsabbnak tűnik, meglátjuk, Mark előnye elég lesz-e a cím megnyerésére.”

“Fontos, hogy tudják, a másikra is szükségük van a cím megszerzéséhez és hogy a csapatért is versenyeznek a konstruktőri bajnokságban!” – tette hozzá.

Bár az utolsó három futamon még nagyon sok minden előfordulhat, az üdítőmágnás szerint papíron a Red Bull a bajnoki favorit:

“A műszaki hibákat és a baleseteket sosem lehet kizárni, de ilyen értelemben nincs szükségünk szerencsére, csak nem szabad, hogy balszerencsések legyünk.”