A Renault már májusban célul tűzte ki, hogy a nem túl erős címvédő csapatot, a Mercedes GP-t legyőzve a konstruktőri bajnokság negyedik helyén zárja az évet, de a jelenleg 43 pontos hátrány és a maradék három versenyhétvége egyre valószínűtlenebbé teszi a sikert.

“Három futammal a vége előtt már elég reménytelen küzdelem, persze ez itt az F1, még bármi megtörténhet” – mondta a csapatfőnök, Eric Boullier. “Nagyon tiszteljük az ellenfelet, a Mercedest, ők a címvédők, és erősek voltak az idény második felében, kihozták a maximumot a lehetőségeikből.”

“De ha nem is sikerül megelőznünk őket, akkor is büszkék lehetünk az idei teljesítményünkre. A 12 hónappal ezelőtti mélypontról mára az év legnagyobb fejlődését mutató csapatává váltunk, a szezon második felére már az élcsapatokkal is küzdhettünk. Ez mutatja, micsoda emberek is dolgoznak Enstone-ban, emellett pedig nagyon biztató jel a jövő tekintetében!” – magyarázta a francia szakember.

Boullier a Koreai Nagydíj előtt azt is hangsúlyozta, hogy ugrásra készen várnak minden, az ismeretlen helyszínen felbukkanó lehetőségre.

“Mindig izgalmas új helyszínre látogatni, és a szöuli roadshow-nk alapján tudjuk, hogy a Forma-1 nagyon meleg fogadtatásra számíthat az ország F1-rajongói részéről. Minden új pálya sok-sok ismeretlent hoz magával és a meglepetések lehetőségét. A pálya sokféle kihívást kínál, némelyik fekszik az autónknak, némelyik kevésbe, de ahogy mindig, most is az lesz a célunk, hogy mindent kihozzunk belőle és hogy megragadjunk minden kínálkozó lehetőséget.”