Nagy nehezen elkészültek időre a koreai szervezők, így hétvégén sor kerülhet az ország első F1-es futamára. Bernie Ecclestone szerint valós veszély volt, hogy törölni kell a futamot, ő maga sem igazán hitt a csodában. “Most már elkészült a pálya” – mondta Ecclestone. “Múlt hónapban nem gondoltam volna, hogy sikerül időben befejezni. És ebben az esetben természetesen töröltük volna a futamot.”

Ecclestone sokadszor is elmondta a Guardiannek adott interjújában, hogy nincs semmi gond a sorozat Európán túli terjeszkedésével, még úgy sem, hogy ez legendás helyszínek kárára történik. Belgium például újra kieshet a versenynaptárból. “Teljes mértékben igaz, hogy Spa veszélyben van.”

“Ha a kormány nem támogatja a versenyt, valószínűleg tovább kell lépnünk, a szervezők önerőből képtelenek kitermelni a költségeket. Ugyanez a helyzet a Brit Nagydíjjal is.” Ecclestone szerint nem véletlen, hogy az új pályák nagy részét Hermann Tilke tervezi, ennek oka, hogy abszolút biztonságos helyszíneket akar a versenynaptárban látni.

Ecclestone sokat tett azért, hogy a Forma-1 betörjön a török piacra, az ottani verseny azonban szintén veszélyben van. “Elképesztő pálya épült ott, a legjobbak között van, a közönséget viszont nem nagyon érdekli a futam. Nem tudom, miért.”