Németország

Abendzeitung: “Először az eső elmosta a suzukai időmérő edzést, aztán Vettel visszatért a világbajnoki címért folytatott versenybe: előbb pole pozíciót szerzett, majd néhány órával később – három és fél hónap után – ismét futamot nyert.”
Bild: “Győzelem Japánban! Újra van esély a vb-címre. Vettel, lássuk még háromszor a mutatóujjadat, s akkor világbajnok leszel.”
Frankfurter Allgemeine Zeitung: “Vettel megkezdte a győzelmi sorozatot, amely a szezon végéig tart majd.”
Tagesspiegel: “Vettel megnyerte a Japán Nagydíjat és újra jó eséllyel pályázik a világbajnoki címre.”

Olaszország

La Gazzetta dello Sport: “Ha így vezet, Vettel legyőzhetetlen. A Red Bull dominált Japánban, a Ferrari igyekezett a legkevesebbet veszíteni. A konstruktőröknél ez a két istálló verseng, a pilóták között pedig hárman küzdenek a világbajnoki címért.”
Tuttosport: “Kettős Red Bull-győzelem, de a Ferrari nem szakadt le.”
La Repubblica: “Webber, Vettel és Alonso harcol a világbajnoki címért.”
Corriere della Sera: “Japánban mindhárman nyertek: Vettel, Webber és Alonso. Az igazi hős ugyanakkor a szamurájként küzdő Kobayashi Kamui volt.”

Nagy-Britannia

The Sun: “Hamilton-horror: Lewis Hamilton és Jenson Button álmai a vb-cím megszerzéséről apró darabokra hullottak a Japánban elszenvedett sokk után.”
Daily Mirror: “Lewis és Jenson számára lement a nap. A McLaren világbajnoki reményei vasárnap haltak meg a suzukai pokolban.”
The Daily Mail: “Ez lenne az út vége? Hamilton és Button világbajnoki reményei elrobogtak, amikor a Red Bullok elszakadtak tőlük.”
The Guardian: “Megalapozott azt feltételezni, hogy a vb-címért ezután csak hárman küzdenek: Webber, Vettel és Alonso.”
    
Spanyolország

Marca: “Alonso ismét bebizonyította, hogy miért csodálják és félik egyszerre. A világbajnoki cím megszerzésére még mindig van esélye.”
AS: “Alonso nem került jelentős hátrányba a suzukai verseny után.”
El Mundo: “Alonso a lehető legtöbbet hozta ki a Japán Nagydíjból.”

Franciaország

Le Parisien: “Vettel még nem adta fel. Ahogyan tavaly, úgy az idén is hibátlan teljesítménnyel nyerte meg a suzukai futamot.”
Le Figaro: “Azt mondták, Vettel túl gyenge, kaotikus és rendetlen, de most ismét esélyes a vb-címre, mert ugyanannyi pontja van, mint Alonsónak, és Webbertől is csak 14 pont választja el. A Red Bull nagyon rendezett képet mutatott magáról Japánban.”