Szingapúrban még kétségei voltak Bernie Ecclestone-nak a Koreai Nagydíjjal kapcsolatban, a vezér elképzelhetőnek tartotta, hogy az elhúzódó építkezések miatt törölni kell a futamot. Ezen a héten a szervezők biztosra ígérték, hogy ha az utolsó pillanatban is, de elkészülnek a pályával a Japán Nagydíj után esedékes FIA-vizsgálatra.

Charlie Whiting két napon keresztül vizsgálódik majd a helyszínen, ahol kedden kezdték felvinni az utolsó aszfaltréteget a pályára. Friss képek is érkeztek, amelyek igazolják, hogy a szervezők nem a levegőbe beszéltek, szemmel láthatóan a lelátók a helyükön vannak, elhelyezték a kerékvetőket és már csak az aszfalt egyengetése zajlik.

Megnyugodott Ecclestone is, biztos benne, hogy lesz verseny. “Ott leszek, a világ figyelni fog és nagyszerű versenyünk lesz – nem lesz törlés, itt a történet vége” – mondta Ecclestone. “Valóban voltak problémáik, de csodákat tettek az elmúlt néhány hétben. Láttam a legfrissebb fotókat, az utolsó aszfaltréteget is lefektették, átmegy a pálya az ellenőrzésen.”

Norbert Haug, a Mercedes sportigazgatója örül a fejleményeknek. “Mi támogattuk a koreai ötletet” – fogalmazott Haug. “Biztos vagyok benne, hogy az FIA a megfelelő döntést fogja meghozni. Ha leragadtunk volna az évekkel ezelőtti állapotoknál, a Forma-1 nem olyan lenne, mint amilyen most: persze, mindenki azt szerette volna, hogy kicsit hamarabb készüljön el a pálya, de biztosan jó okuk volt a késésre a szervezőknek.”