A hétvégén rendezik a Brit Formula Renault-bajnokság utolsó két futamát, amelyen eldől a bajnoki cím. Bár az eddigi 18 verseny során mindössze két alkalommal fordult elő, hogy ne Kiss Pál Tamás állna a bajnokság élén, most a harmadik helyről várhatja a mindent eldöntő hétvégét. A svéd Tom Blomqvist 436 ponttal vezeti a bajnokságot, a brit Lewis Williamson 427 ponttal a második, míg Kiss Pál Tamás 408 ponttal a harmadik.

“A mínuszolások miatt nagyjából az a helyzet, hogy nekem mind a két futamot meg kellene nyernem, Blomqvistnak és Williamsonnak pedig nem szabad másodiknak lenniük. Én úgy készülök, hogy szeretném megnyerni a két versenyt, ha ez sikerül, akkor a többiek eredményétől függetlenül én mindent megtettem és elégedett lehetek” – mondta Tamás a sorsdöntő hétvége előtt.

Tomi a két verseny közti szünetben egy kisebb betegségen esett át, de szerencsére ebből felépült, valamint iskolai elfoglaltsága is segítette abban, hogy egy kicsit ki tudjon kapcsolni a versenylázból.

“Egy vírust kaphattam el. Volt egy kis hőemelkedésem, köhögtem, és teljesen elvesztettem az erőmet, de szerencsére kigyógyultam belőle. Az egyetem is eléggé lekötött, ami jó volt, mert így a nyomás is kisebb volt rajtam.”

Bár korábban előfordult, hogy Kiss Pál Tamás már a hét elején kiutazott Angliába, most ezt csak szerdán tette meg, így a csütörtöki nap maradt a csapattal a felkészülésre.

“Amikor legutóbb hamarabb kiutaztam, akkor is csak csütörtökön végeztük az érdemi munkát, úgyhogy nem maradtam le semmiről. Az előző hétvégén nem én hibáztam (műszaki hibája volt az autónak), így inkább hagytam egy kicsit a csapatot dolgozni. A csapatbajnokság számunkra már elúszott, úgyhogy az egész Atech GP csak az én egyéni címemért dolgozik.”

“Sokat gondolkoztam, hogy mi lenne a helyes taktika az utolsó két futamon, de arra jutottam, hogy elég, ha jót autózom. Amikor jól éreztem magam az autóban, mindig jó eredményt értem el. Szeretném megnyerni mind a két versenyt, és mivel a leggyorsabb körökért is jár két-két pont, azt is meg akarom futni.”

A Brit Formula Renault-bajnokság állása a szezonzáró előtt

1. Tom Blomqvist 436 pont

2. Lewis Williamson 427 pont

3. Kiss Pál Tamás 408 pont