Richard Branson és a Virgin tavaly jó üzletet kötött a Brawn szponzorálásával, Jenson Button világbajnoki címe miatt rengeteg figyelmet kapott a vállalatbirodalom. Branson idén saját csapattal próbálkozik, az újonc Manor GP-vel állt össze, az átkeresztelt istálló azonban nem szállít lélegzetelállító eredményeket, jobbára statisztaszerepre kényszerül.

Branson erre előre fel volt készülve, nem vonja meg a támogatást a csapattól, továbbra is mögötte áll. “Nem olyan nehéz az ünnepelt győztes szerepéből másikba kerülni” – mondta Branson. “Szórakoztató ez az év. Rögtön a szezon elején elmondtam, tisztában vagyunk azzal, hogy esélytelenek vagyunk, a tanulásért vagyunk itt.”

“Jó móka a semmiből felépíteni egy csapatot, sokan vannak még, akik szívesen csinálnák ezt, még sincs rá lehetőségük. Pontosan azt szállítja a csapat, amit megbízhatóságban és egyéb tényezők szempontjából ígért, mindezt 15 vagy akár 20 millió fonttal kevesebbért, mint amit a Lotus költ. Nagy dolog, hogy ennyi pénzből majdnem teljesen egy szinten vagyunk velük.”

Branson kész arra, hogy amennyiben elegendő szponzort sikerül összeszedni 2011-re, saját cégét háttérbe szorítja. “Minden a marketingosztály sikerén múlik, de azért remélem, hogy továbbra is lesz hely a logónknak és Virgin Racingként futunk tovább” – jelezte azért egyúttal Branson, hogy akár a név is eladó.