A Michael Schumachernek 1991-ben Forma-1-es bemutatkozási lehetőséget adó Eddie Jordan a BBC vasárnapi, futam utáni műsorában újra keményen megkritizálta az idén visszatért németet. Az egykori csapatfőnök szerint ha kettéválasztanák a nagy nevet és a mögötte álló teljesítményt, egyértelmű, hogy mit érdemelne Schumi.

“Tegyük fel így a kérdést: ha Michael Schumacher nem Michael Schumacher lenne, és úgy vezetne, mint ahogy most a Mercedesnél teszi, jövőre is ülhetne az autóban? Szerintem nem. Bocsánat, kemény leszek, de én kirúgnám, egyértelműen nem elég jó” – mondta az ír.

“A közelében sem jár a csapattársa teljesítményének, hiszen a csapattársa a mezőny elején van. Bocsánat, Michael talán neheztel majd rám ezért, de legyen – az én véleményem az, hogy Michael csak árt a hírnevének, az örökségének. Hétszeres világbajnokként nem kellene ilyen versenyzéssel kockáztatnia a nimbuszát” – magyarázta Jordan utalva arra, hogy Schumacher alig több mint harmadannyi pontot (46) gyűjtött idén, mint Nico Rosberg (122).