Hónapok óta baj van a Koreai Nagydíj előkészületeivel, többször is felmerült már, hogy esetleg idén nem lehet megrendezni a versenyt. A szervezők és az F1-vezér Bernie Ecclestone eddig folyamatosan cáfolták a futam törléséről szóló híreket, azt hangoztatva, hogy ha a kiegészítő létesítmények esetleg nem is, a pálya készen lesz októberre.

Eredetileg szeptember 21-én tartotta volna az FIA az utolsó ellenőrzést a pályán, de a többször eltolt időpontot sokadszor is módosították, újabb haladékot adva a szervezőknek. Emiatt már Ecclestone is aggódik a futam sorsa miatt, az indiai Nemzetközösségi Játékok után (ahol szintén botrányosan haladnak az előkészületek) újabb ázsiai bukta jöhet.

“Amíg nincs biztos hír a szervezőktől, természetesen vannak kétségek” – mondta Ecclestone. “Bíznunk kell a szerencsében és reménykednünk, hogy lesz verseny. A helyzet azonban nem jó: hat héttel ezelőtt meg kellett volna lennie az utolsó vizsgálatnak, tulajdonképpen meg is volt, csak a pálya nem ment át.”

“Normálisan 90 nappal a verseny előtt kell ezt elintézni, most várakozásra kényszerülünk. Valójában kicsit veszélyes, amit csinálunk, de ez most arról szól, hogy törölnünk kell a versenyt vagy sem. Azt mondják, minden rendben lesz, szóval reméljük, hogy igazat mondanak.”

Az Autosport szerint az FIA-vizsgálat új időpontját szó szerint az utolsó pillanatra tűzték ki, a Japán Nagydíj utáni héten tartják. A vb-éllovas Mark Webber üldözőit igencsak kényelmetlen helyzetbe hozhatja, ha a koreai gondok miatt végül úgy alakul, hogy négy helyett csak három dobásuk van az állás megfordítására.