A Szingapúri Nagydíj első szabadedzése még annyira sem mond semmit az erőviszonyokról, mint más versenyhétvégéken, ugyanis az időjárás alaposan megnehezítette a munkát.

Csapadék az edzésen ugyan nem hullott, de egy komoly felhőszakadás mindössze egy órával előbb ért véget, így a pálya kezdetben nagyrészt vizes, később helyenként nedves, végül majdnem száraz volt, a folyamatosan változó körülmények mellett a köridők is állandóan változtak.

A pilóták egy része jó darabig inkább csak a garázsban várta a javulást, a két mclarenes például egészen keveset ment. Az edzés nagy részében az átmeneti esőgumikra volt szükség, a slickek csak az utolsó tíz percben jutottak szerephez, azonban a velük futott idők is kb. tíz másodperccel maradtak el a tavalyi eredményektől.

A legjobb időt a bajnoki éllovas Mark Webber futotta végül, mögötte a pályával és a lámpafényes versenyzéssel ismerkedő Michael Schumacher, a Force Indiá-s Adrian Sutil és Sebastian Vettel végzett, de a sorrenddel gyakorlatilag nem érdemes foglalkozni.

Az első edzésen jó néhány csapatnál nem a szokásos pilóta vezetett: a Saubernél most mutatkozott be a visszatérő Nick Heidfeld – rögtön hozta is Kobayashi tempóját -, a Hispaniánál Sakon Yamamoto gyomorrontása miatt a hétvégén az osztrák Christian Klien dolgozik, a Lotus Trulli autóját a hazai helyszínen a maláj tesztpilótának, Fairuz Fauzynak adta, míg a Virgin a GP2-es Jerome D’Ambrosiónak adott bizonyítási lehetőséget.

A Szingapúri Nagydíj második szabadedzése fél négykor kezdődik.

Szingapúri Nagydíj, 1. szabadedzés, Marina Bay, 2010. 09. 24.