Lewis Hamilton az Olasz Nagydíj után favoritból üldözővé vált a bajnokságban, de a McLaren pilótája így is bizakodva indul neki a hétvégi Szingapúri Nagydíjnak. Azt egyelőre nem tudja, milyen lesz az autó, de ha lehet, idén is nyerne.

“A tavalyi szingapúri győzelem a pályafutásom egyik legjobb diadala volt. A csapat rögtön a hétvége kezdetétől keményen dolgozott az eredményért, legyőztük a problémákat, nem adtuk fel, amíg nem győztünk. Óriási érzés volt célba érni” – mondta az angol.  

“Azt nehéz pontosan megmondani, hogy idén mennyire leszünk versenyképesek. Ha Monza leginkább Kanadára hasonlít, akkor Szingapúr sokkal inkább Monacóhoz és Magyarországhoz áll közel, ahol hátrányban voltunk a riválisokhoz képest. De a mérnökeink bíznak benne, hogy sokat javultunk, alig várom, hogy a pályán is kipróbáljam a változtatásokat.”
 
Hamilton Monzában gyenge hétvégét teljesített, az időmérőn rossz beállításokat választott, a versenyen pedig egy türelmetlen előzési kísérlettel már az első körben kiejtette magát a küzdelemből – most azt mondja, Olaszországot már maga mögött hagyta.

“Már lezártam magamban Monzát. Tanultam belőle, és ugyan nagyon elkeserítő volt, néha pont erre van szükség, hogy az ember még jobban összeszedje magát és motivációt merítsen az idény kritikus szakaszában.”

“Azt hiszem, Szingapúrba megújult önbizalommal érkezünk a pozitív tesztek, a szélcsatornás fejlesztések miatt. A futam tisztább képet ad majd arról, hol is állunk öt futammal a bajnokság vége előtt” – értett egyet csapattársával a 2008-as bajnok.