A Virgin Racing vasárnap éjszaka bejelentette, hogy a következő négy futamon, a Szingapúri, a Japán, a Koreai és a Brazil Nagydíj pénteki első szabadedzésén Jerome D’Ambrosio vezeti majd az állandó pilóta, Lucas di Grassi autóját. Az idén a Renault második számú tartalékosi szerepét betöltő, a GP2-ben a francia alakulat fiókcsapatánál, a DAMS-nál versenyző belga az abu-dzabi utánpótlásteszten is lehetőséget kap majd.

“Nagy örömmel üdvözöljük Jerome-ot a Virgin Racingnél, szívesen adunk neki lehetőséget, hogy a következő négy versenyhétvégén vezethesse a VR-01-est az első szabadedzéseken” – mondta a Virgin CEO-ja, Greame Lowdown.

“Timo Glockkal szerződésünk van további két évre és opciónk van Lucas di Grassi szolgálataira a következő szezonra. Mindkét pilóta kiemelkedő munkát végzett a bemutatkozó idényünkben. Azonban mindig keressük a lehetőséget a friss tehetségek gondozására, a Virgin Racing anyacsapata (a Manor GP) hagyományosan ezt teszi. Jerome igazi versenyző típus, megérdemli a lehetőséget. Alig várjuk, hogy a Szingapúri Nagydíjtól felmérhessük a teljesítményét” – tette hozzá.

Bár D’Ambrosiót már korábban is hírbe hozták a csapattal, könnyen lehet, hogy a Virgin valóban nem kívánja lecserélni a pilótáit, a Renault-főnök Gravity menedzseri istállójához tartozó belga inkább azért kap tapasztalatgyűjtési lehetőséget, mert a francia alakulat számol vele.