Bár a McLaren-főnök, Martin Whitmarsh nemrég azt nyilatkozta, hogy az idény utolsó futamai teljesen kiszámíthatatlanok lesznek, Jenson Button szerint a legutóbbi két, kimondottan gyors pálya után a jövő hétvégi Szingapúri Nagydíjon már kiderülhet, hogy melyik csapat lehet a világbajnokság igazi favoritja.

“Szerintem világosabb képet kapunk a bajnokság sorsáról. Amikor legutóbb lassú, nagy leszorítóerőt kívánó pályán, a Hungaroringen jártunk, az autónk nem volt különösen versenyképes, azóta pedig talán nem kaptunk valós képet az élcsapatok egymáshoz viszonyított tempójáról, mert egymás után két gyors pályán jártunk.”

Bár a Red Bull küszködött is Belgiumban és Monzában, Mark Webber és csapata mégis átvette a vezetést a bajnokságban, az idény végén következő pályák pedig elvileg jobban fekszenek majd az RB6-osnak. Button ennek ellenére bízik benne, hogy a trükkös, hajlékony első szárnyak kiszűrésére az FIA által megszigorított vizsgálatok, valamint a McLaren fejlesztései miatt nem lesznek elmaradva a Milton Keynes-iektől:

“Nagyon sok minden változott Budapest óta, elég komoly szabályváltoztatások történtek az aerodinamikai elemeket illetően és persze a mérnökeink is sokat dolgoztak azóta, hogy az autónknak jobban feküdjenek a lassabb pályák. Szingapúr mindannyiunk számára érdekes lesz. Nem csak, hogy megtudjuk, milyen gyorsa a Red Bull és a Ferrari, de most az is kiderül, hogy az elmúlt két hónap erőfeszítései meghozták-e a gyümölcsüket: versenyképesekebbek lehetünk-e a lassabb pályákon” – magyarázta az angol.