Adrian Newey, a Red Bull főtervezője éppen a héten jelentette ki, hogy a csapat valószínűleg jövőre is a gyengének tartott Renault-motorokkal indul, mert a francia gyártónak nincs alternatívája. Most kiderült, hogy akár a Cosworth-szal is összefoghattak volna az energiaitalosok, a brit gyártó legalábbis próbálkozott az idei világbajnokság legnagyobb esélyesének számító gárdánál.

“Többször is tárgyaltunk a Red Bullal tavaly” – árulta el a Cosworth vezérigazgatója, Tim Routsis. “De hátrányban voltunk, mert nem volt semmi bizonyítékunk arra vonatkozóan, hogy mire lesz képes a motorunk.”

Routsis szerint ha a Red Bull tudta volna, milyen erős motort készít a Cosworth, most akár együtt is dolgozhatna a két fél. “Biztos vagyok benne, hogy ha akkor képesek lettünk volna 13 hónappal előre pörgetni az időt, a Red Bull más döntést hozott volna.”

Routsis célja valószínűleg az volt a nyilatkozattal, hogy jelezze a Red Bull felé: van még szabad kapacitású gyártó a piacon, nem csak a Renault az egyetlen opció.