Ugyan a Renault hivatalos álláspontja az, hogy még Kimi Räikkönen miatt sem kell elkapkodnia 2011-es felállásának kigondolását, azért valószínűleg tisztában vannak a tulajdonosok azzal, hogy a ralizó finn minőségi cseréje lenne Vitalij Petrovnak. Räikkönenék márpedig erősen érdeklődnek a lehetőség iránt, a menedzser Steve Robertson megerősítette a kapcsolatfelvétel tényét.

“Igaz, beszéltem Eric Boullier csapatfőnökkel” – mellőzte a szokásos ködösítést Robertson. Egyetlen probléma lehet a finn szerződtetésével, ez pedig anyagi természetű: továbbra is magas fizetésre tartana igényt, jövőre ugyanis már egy centet sem kap a Ferraritól.

“Az összes lehetséges, 2011-re szóló opciót fel akarjuk kutatni. Jelen pillanatban ott tartunk, hogy Kimivel megkérdeztük a Renault-t, mi a helyzet. Sok a pletyka, olyat is hallottam, hogy Kimi esetleg a NASCAR-ba igazol, de ez biztosan nem fog megtörténni.”

Amennyiben Räikkönen végül visszatér, az idei bajnokságot pedig Sebastian Vettel vagy Mark Webber nyeri, jövőre hat világbajnok lehet a mezőnyben.