Egyre biztosabbnak tűnik, hogy a Lotus 2011-ben a Renault motorjaival indul majd – a kiscsapat  motorpartnere, a Cosworth ugyanis bejelentette tegnap, hogy megállapodtak a szerződésük felbontásáról.

“A Cosworth elvi megállapodásra jutott a Lotus Racinggel, miszerint a motorszállítói szerződés megszűnik az idei szezon végén” – állt a Cosworth által kiadott közleményben, melyben hozzátették, hogy a megegyezés véglegesítéséig egyik fél sem nyilatkozik többet.

Szintén a csapattal kapcsolatos hír, hogy francia sajtóértesülés szerint az idén Lotus Racingként versenyző alakulat jövőre már más néven lesz kénytelen indulni. A malajziai hátterű kiscsapat a közös tulajdonos, a Proton révén kapott engedélyt arra, hogy a Forma-1 egyik legpatinásabb nevét használhassa idén, de a tekintélyes F1-es szakkommentátor, Jean-Louis Moncet szerint a Lotus Cars meggondolhatja, hogy 2011-ben is így maradjon-e a helyzet.

Állítólag két ok áll a névvisszavonási szándék mögött: a Lotus Carsnál egyrészt nem örülnek annak, hogy a Force India és az olasz Aerolab szélcsatorna ipari kémkedési perében az F1-es csapat is részt vesz, rossz fényt vetve a névre, másrészt a Lotus nevet inkább az USA-beli motorsport tevékenységével szeretné összekötni a cég.