Olaszország:

La Gazzetta dello Sport: “A szuper-Ferrari mestermunkát végzett a bokszban. Monza örömmámorba fulladt, Alonso ismét nyílttá tette a vb-t. Igazi csapatdiadal volt ez: Alonso teljesítménye alapozta meg, de a szerelők 3,4 mp-es kerékcseréje nélkül nem sikerült volna.”
Corriere della Sera: “Monza vörösbe borult. A bokszkiállás döntött.”
La Repubblica: “Fernando elvarázsolta Monzát. A kerékcserénél nyert nyolc századmásodperc aranyat ért.”
Tuttosport: “Végre beindult az üzlet a Ferrarinál, már nem lefutott a vb.”

Spanyolország:

Marca: “Forza Alonso. A gyenge rajt után a nagyszerű stratégia révén dicsőséges győzelmet aratott az F1 Mekkájában.”
AS: “Alonso felizzította Monzában a vb-t, és bebizonyította, hogy hisz magában.”
El País: “Alonso elszabadította az érzelmeket a Ferrari-táborban. Kifogástalan versenyen van túl, karrierjének leggyorsabb kerékcseréjével.”
El Mundo: “Ezzel a 24 karátos sikerrel Alonso előtt megnyílt az út a vb célegyenesében.”

Franciaország:

Le Figaro: “Vettel és Webber esélytelen volt ezen a pályán. Az öt címvárományost csak 24 pont választja el egymástól, ez még az egy győzelemért kapható mennyiségnél is kevesebb. Öt futam van még hátra, a feszültséget már nem is lehetne fokozni.”
L’Equipe: “Két héttel a katasztrofális Belga Nagydíj után Alonso ismét az élbolyban. A hét elején azt mondta, hogy a következő két versenyt meg kell nyernie, ha meg akarja őrizni esélyét a vb-elsőségre – az első fele már megvan.”
Liberation: “A Ferrari tűzbe hozta Olaszországot. Ismét izgalmas a világbajnokság.”

Anglia:

The Times: “Buttonnak be kellett érnie a második hellyel, de büszke lehet erre a versenyére, amelyért még Alonso is megdicsérte őt. Okosan taktikázott, nem erőből versenyezve.”
The Sun: “Button kínjai Monzában.”
Daily Mail: “Három jelenet: először Lewis Hamilton kicsúszik az első körben, és elveszti éllovas pozícióját a vb-pontversenyben. Aztán Button, akinek meg kellett elégednie a második hellyel, miután kerékcseréje néhány pillanattal tovább tartott a kelleténél. Végül Alonso, aki lelocsolta a Ferrari-zászlós olasz szurkolókat pezsgővel. A nap legvigasztalanabb története pedig Lewis Hamiltoné.”