A Hell Racing Team ifjonca, Kiss Pál Tamás fontos lépést tett afelé, hogy beautózza magát a Brit Formula Renault bajnokság aranyérmesei közé. A magyar pilóta ugyanis Skóciában, Knockhillben újra dobogóra állhatott, így két futammal a vége előtt immár 12 ponttal vezeti a versenysorozatot.

Lassan már úgy érezheted magad, mint ha el lennél átkozva az időmérőkön. Ezúttal miért nem jött össze az idei első pole pozíciód?
Kiss Pál Tamás: Újra balszerencsés kvalifikációkat futottam, de ezúttal csak magamat okolhatom, hogy csak a kilencedik helyet értem el az első időmérőn. Éppen akkor csúsztam ki a pályáról, amikor beintették a piros zászlót, ami azt jelenti, hogy az időmérés félbeszakadt. Sajnos a kavicsjárás után már a gumik nem tapadtak kellően.  A második tréningen már jobban figyeltem, és sikerült a harmadik rajtkockát megszereznem.

Nem hátráltatott sem technikai probléma, sem időjárási viszontagság?
KPT: Ezúttal nem jelentett gondot egyik sem, az autóm ment és a hétvégén végig sütött a nap. A vasárnap délutáni futam alatt már húsz fok felett volt a hőmérséklet.

Ha már a vasárnap szóba került. Hogy alakultak a futamok?
KPT: Az első verseny fennakadás nélkül zajlott, a kilencedik helyről sikerült feljönnöm a hatodikra. A másodikon akadt izgalom bőven… A rajt után összeértem Blomqvist kocsijával, majd ő visszaesett a hatodik helyre én pedig szerencsére végig tudtam harcolni az első helyért. Csupán pár körrel a leintés előtt az élen álló Robert Foster Jones hibázott, ekkor jó sebességet tudtam kiautózni az egyik kanyarból és sikerült egy pillanatig átvennem a vezetést. Azonban az utolsó kanyarban összeértünk és visszaestem a harmadik helyre. Innen sikerült még egyet előznöm, így a második helyen autózva intett le a kockás zászló.

Jó, hogy újra dobogóra állhattál, ezek szerint a csapatnak sikerült az autódat felpörgetni erre a hétvégére.
KPT: Abszolút elégedett voltam az autóval, a szerelők megtalálták a helyes irányt, amivel ismét képesek vagyunk felvenni a versenyt az élmezőnnyel. Jó volt visszatérni a legjobbak közé!

Hogy állsz most a bajnoki pontversenyben?
KPT: Két futammal a vége előtt 12 pont az előnyöm, azaz ezen a hétvégén sikerült egy pontot még rátennem az eddigiekre. A csapatfőnököm is elégedett volt a teljesítményemmel, igaz, az első időmérőn elért eredményemet azért szóvá tette.

Ez a 12 pont egyáltalán nem elhanyagolható előny. Már csak két verseny van hátra, és akár?
KPT: Úgy gondolom, hogy a hátralévő két hétvégén még bármi megtörténhet, tehát inkább nem gondolok erre! Két hét múlva visszatérünk Silverstone-ba, mégpedig a csapat főhadiszállása melletti pályára, így mondhatni hazai ringen lesz lehetőségem versenyezni.