Sebastian Vettel több hibát is elkövetett az utóbbi versenyeken, leglátványosabb akcióját azonban Belgiumban mutatta be Jenson Button McLarenjének megtorpedózásával. Több szakértő is úgy nyilatkozott, hogy a német bajnoki esélyeinek már annyi, Vettel ugyanakkor úgy véli, hogy a hibákból tanult, így a rontások következtében jobb pilótává vált.

Vettelt nem zavarják a kritikák, úgy véli, ezek benne vannak a játékban. “A Forma-1 nagyszerű show” – nyilatkozta Vettel. “Ha minden jól megy, te vagy a legnagyobb. Ha hibázol, és néhányan nem értik meg ennek pontos okait, máris idiótává válsz. A legfontosabb, hogy én pontosan tudom az igazságot.”

“Magyarországon elaludtam a biztonsági autó mögött és hibáztam. Rontottam Belgiumban is, amikor Buttont támadva eldobtam az autót. Éppen elég nyílt és őszinte vagyok ahhoz, hogy elismerjem ezeket. Nem vagyok büszke ezekre a pillanatokra, de változtatni már nem lehet a történteken, csak törekedni arra, hogy még egyszer ne ismétlődjenek meg. A hibáktól leszünk jobbak.”

“A Red Bullnál csapatként dolgozunk. Ugyan voltak problémáink, mégis sok pontot szereztünk, és nem csak azért, mert szerencsések voltunk: az autónk nagyon erős. Nem aggódom, tudom, hogy mennyire jók vagyunk, még idén célba veszem a vb-címet. Az első 13 versenyen nem ment minden zökkenőmentesen, de csak 31 pont a hátrányom, feltételezve, hogy tartjuk a tempónkat, gyorsan utolérhetem az előttem állókat.”