Az első Koreai Nagydíjnak otthont adó jongami pályát ugyan hivatalosan már megnyitották a múlt hétvégén, és más járgányok mellett a HRT-s Karun Chandhok is körözött egy Red Bull RB5-össel, de a sajtójelentések szerint az építkezés még mindig aggasztóan el van maradva ahhoz képest, hogy elvileg az október 22-24-ei hétvégén rendezik az első dél-koreai Forma-1-es futamot.

A beszámolók szerint a hétvégi megnyitó idején még a pálya és a lelátók egy része is csak félkész volt, jó néhány helyen hiányoztak a korlátok, kerítések, a bukóterek betonja, és a pályán is csak egyetlen réteg aszfalt volt. Még a víz- és az elektromos hálózat sem működik a létesítmény teljes területén, a parkolók sem állnak készen, és jelenleg még a legfőbb lelátón sincs minden szék felszerelve.

“Vannak gondok, de úgy számolunk, hogy meg lehet rendezni a futamot. A versenypálya kész, az épületek talán nem egészen. Lehet, hogy fel kell majd vernünk néhány sátrat” – viccelődött a koreai helyzettel az F1 ura, Bernie Ecclestone.

A futam rendezéséhez szükséges engedélyt kiadó Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szeptember 21-én végzi utolsó ellenőrzését Jongamban.