A Renault a gazdasági válság – és a lelepleződött csalás – miatt 2009 végén a Forma-1-ből való kiszállást fontolgatta, végül a francia gyártó ezt nem tette meg, de a 2001-ben felvásárolt csapata tulajdonrészének 75, más források szerint 85 százalékát a Gerard Lopez nevéhez köthető luxemburgi befektetési cégnek, a Genii Capitalnak adta el.

Az új többségi tulajdonos érkezésével személyi változások is történtek, a botrányosan végződött Briatore-éra után egy homo novus, a francia Eric Boullier vette át az irányítást, az autóba pedig Robert Kubica és az orosz Vitalij Petrov ült. A megújult csapat azóta látványosan fejlődik, egyre eredményesebb a pályán és azon kívül is – szinte minden második versenyhétvégén új szponzor csatlakozását jelenti be.

Úgy tűnik, a Renault párizsi vezetői is felfigyeltek a sikerekre, és a tavaly télen még ejteni akart csapatot szívesen vennék vissza, írja a finn Turun Sanomat. A finn lap emellett újra felmelegítette Kimi Räikkönen esetleges 2011-es, egyébként valószínűtlennek látszó szerződtetését is.