A Mercedes GP számára pocsékul alakult a versenyhétvége szombatig: az autó eleve nem volt túl erős, az időmérős eredményen pedig tovább rontott Michael Schumacher tíz- és Nico Rosberg öthelyes rajtbüntetése: a hétszeres bajnok csak a 21., míg ifjú honfitársa a 14. helyről vágott neki a vasárnapi versenynek. Ehhez képest kiváló eredménnyel zártak, Rosberg a 6, Schumacher a 7. lett.

“Egészen elégedett vagyok a mai versennyel, és örülök a csapat sikerének” – mondta Schumacher. “Tekintetbe véve, honnan rajtoltunk, igazán elégedettek lehetünk, a 6. és 7. hely nem rossz, fontos pontokat gyűjtöttünk a konstruktőri versenyben.”

A veterán vasárnap délután kétszer is csatázott saját csapattársával: “Kétszer is találkoztam Nicóval a pályán. Először nekem jött ki jobban a lépés a párbajban, másodszorra, közvetlenül az újrarajtolás után viszont egy előttem lévő autó miatt el kellett emelnem az Eau Rouge-ban, amit Nico ki is használt és elment mellettem. Összességében Spa majdnem olyan jó móka volt, mint reméltem” – összegzett Schumi.

Rosberg is örült az eredménynek: “A vége fele jól bejött az esős beállításom, két helyet is javítottam  az újrarajtolásnál. A hatodik hely jó, ennél többre nem is számíthattunk a hétvégén. Michael és én csatáztunk is párszor, élveztem – tiszteljük egymást, csak óvatosnak kell lenni, és így is volt ma” – mondta a német.