Már péntektől látszott, hogy a Mercedes GP nem a Belga Nagydíjon fogja kimutatni a foga fehérjét, és ezt az időmérő is megerősítette: hiába próbálkozott, sem Nico Rosberg, sem Michael Schumacher nem jutott a kvalifikáció utolsó szakaszába.

A 11-12. helyet továbbrontja a tény, hogy Schumacher a hungaroringi sportszerűtlensége miatt tíz, míg Rosberg sebességváltó-csere miatt lép hátra további öt helyet a rajtrácson. A pilóták inkább csak a szerencsében bíznak.

“Kár, természetesen nagyon szerettem volna ma az első tíz közé kerülni. Azt hiszem, sikerülhetett is volna, de sajnos forgalomba kerültem az utolsó körömön, ezért nem tudtam úgy nyomni. Figyelembe véve, hogy még tíz helyet hátralépek, változó körülményekben reménykedem holnapra – az legalább megbolygatná a futamot, aztán vagy javunkra válna vagy sem. Meglátjuk, mit hoz a holnap délután” – mondta Schumacher, aki korábban hatszor nyert már Spában.  

“Nem volt eszményi hétvége a számunkra, de mivel tudtuk, hogy a sebességváltó-csere miatt öthelyes büntetést kapok majd, úgy döntöttünk, hogy inkább az esős beállításokkal megyek, csak ez adhat esélyt a versenyen. Az autó tapadása nem volt jó, de a fő gond az volt, hogy a Q2-es gyors körömön forgalomban voltam, valaki levezető körön járt előttem. Meglátjuk, mi lesz holnap, ha esik megfelelőek a beállításaim!” – nyilatkozta Rosberg.