A Belga Nagydíj időmérő edzésének legjobbjainak nyilatkozata:

Mark Webber (1.):


Tudtuk, hogy nagyon fontos lesz az első kör, mert nem tudni, hogy milyen lesz az idő. Azt gondolom, hogy még Spához képest is szokatlan, különleges volt az időjárás. Mintha ki-be kapcsolták volna az esőt.

A Q2-ben azon múlott, hogy a pálya melyik részén vagy, annyira eltérőek voltak a körülmények. Ez egy olyan nap volt, amikor nagyon könnyű volt kiesni, de sikerült bejutnom a harmadik részbe. Végül is jól sikerült az első kör a Q3-ban is, de sosem lehet tudni, hogy elég gyors vagy-e, ezért végig határon kellett mennem. Elég trükkös volt, de végül is jól sikerült.

Remélem, holnap sikerül élveznem a versenyt és jó eredményt érek el!

Lewis Hamilton (2.):

Mark fantasztikus kört futott. Az időjárás annyira változékony volt, hogy nem lehetett mit csinálni. Eleinte még én voltam a leggyorsabb. Nem volt könnyű, de sikerült az első sorba jutnom, ami jó, várom már a holnapi harcot. Az a fontos, hogy nagyon jó vezetni az autót, jó pozícióból indulunk, ezért remélem, sok pontot gyűjtünk.   

Robert Kubica (3.):


Nagyon jó időmérő edzés volt ez számunkra. Minden körülmény között versenyképesek voltunk, száradó pályán, esős körülmények között és szárazon is. A Q3-ban volt egy fekete pillanatom, amikor az utolsó kanyar előtt, a sikánnál lefulladt az autó, úgyhogy ott tudtuk, hogy nem lesz második gyors körünk, mert nem lesz rá idő. Csak reménykedtem, hogy esni fog. Jött is pár csepp eső, de sajnos nem elég ahhoz, hogy Lewist megakadályozza a második hely megszerezésében, így megelőzött. De ennek ellenére úgy érzem, jó eredményt értünk el. Örülök, hogy itt lehetünk.

Annak ellenére, hogy csak most vezettük be az F-csatornát, egyből tökéletesen működött. Azt hiszem, holnap bármi megtörténhet, láttunk már itt sok mindent Belgiumban. Az a fontos, hogy mindig az első ötben voltunk. Nyilván a Red Bullt nem lehet megfogni és a McLaren is nagyon gyors, de mindent megteszünk.

A 2010-es Belga Nagydíj időmérő edzésének eredménye: