Miután tavaly a Ferrari egy évvel a lejárta előtt felbontotta a szerződését Kimi Räikkönennel, a finn pilóta 2010-re a ralizásra váltott. Bár a citroënes  WRC-kaland egyelőre messze nem sikersztori a számára, a Forma-1-be pedig nagyon sokan várják vissza a Jégembert, Räikkönen nem nagyon erőlteti a visszatérést.

“Nem arról van szó, hogy ne lettek volna ajánlataim. Ha ott akarnék lenni, biztosan versenyezhetnék. De nem volt semmi ésszerű, ezért mást választottam. Meglátjuk mi lesz, még mindig több lehetőség van, aztán lehet, hogy egyikből sem lesz semmi” – mondta a versenyző a finn Turun Sanomatnak.
 
A hétvégén a rali-vb német fordulóján induló Räikkönen az egyik német csatornának még egyértelműbben fogalmazott: “Lenne lehetőségem visszatérni, de azt hiszem, már túl vagyok azon a karrieremen.”

A francia L’Equipe-nek pedig így nyilatkozott a finn: “Sosem lehet tudni, de valószínűleg nem térek vissza a Forma-1-be. Mindig is világbajnok akartam lenni, sikerült, de ma már más idők járnak. Ma már ralizok, az  F1-en kívül más is van az életben.”