Az 1975-ben és ’77-ben a Ferrari pilótájaként bajnokságot nyerő Niki Lauda pár napja élesen kritizálta a az olasz csapatot a csapatsorrend alkalmazása miatt. Maranellóban nagyon nem vették jó néven az osztrák szavait, a csapat honlapján időről-időre kirohanásokat produkáló “Horse Whisperer” most alaposan odavágott Laudának is.

“A Hockenheimben történtek után végigsöpört a képmutatás hulláma a paddockon, minden szakértő, öreg és fiatal el akarta mondani a magáét az ügyben. Néhányukat a a gazdájuk rendre utasított, mások továbbra is osztják az észt.”

“A legutóbbi kommentár Ausztriából érkezett, egy olyan személytől, aki visszavonulása óta sosem hagyja ki a lehetőséget, hogy ha kell, ha nem, véleményezzen, még akkor is, ha időnként nagyon ügyesen kell bűvészkednie a szavakkal, hogy utólag az újabb széljárásnak megfelelően nyilatkozzon.”

“Ezúttal a jó öreg Niki rosszul tette, hogy nem fogta be a száját, hiszen Ferrari-pilótaként még nagyon is megfelelt neki a csapat versenyzői politikája. Másrészt hol volt az erkölcsi felháborodása akkor, amikor az elmúlt években annyi hasonló képmutató húzást láthattunk?”

Lauda arról is beszélt, hogy a Ferrari a Motorsport Világtanács szeptemberi tárgyalásán még további büntetésekre számíthat, a cikk erre is kitért:

“Ami a Motorsport Világtanács szeptember 8-ai ülésének lehetséges kimeneteléről szóló jóslatokat illeti, erre majd az idő adja meg a választ. Az ilyen helyzetben a legjobb politika az, ha tisztelettel és bizalommal tekintünk a sportág legfelső fórumára.”