Michael Scumacher 2010-es visszatérése még a legszerényebb várakozásokat is egyértelműen alulmúlta, a hétszeres világbajnok 12 futam után mindössze a 9. helyen áll a világbajnokságban, kevesebb mint feleannyi ponttal, mint csapattársa, Nico Rosberg.

“A ponttáblázatra tekintve természetesen nem lehetünk elégedettek, de megvan az oka annak, hogy miért ekkora a hátrány” – mondta Schumacher egy szponzori interjúban, megerősítve Jenson Button korábbi állítását, miszerint a Mercedes idei járgányát nem az ő stílusához fejlesztették, ezért nagyon nehéz az alkalmazkodás:

“Már készen kaptam ezt az autót. A tavalyi modell utódja, ezért pilótaként sok kompromisszumra kényszerülök. Az autó nincs összhangban a gumikkal és velünk, pilótákkal sem.”

Mivel a bajnoki címre, sőt futamgyőzelemre sincs sok esély, a Mercedes GP mostanra le is mondott 2010-ről, a csapat már a jövő évre koncentrál.

“A cél, hogy az új autó összhangban legyen a versenyzőkkel, jó úton haladunk, hogy 2011-ben versenyképesek legyünk. Minden korábbinál keményebben dolgozunk, hogy jövőre már a bajnoki címért küzdhessünk” – magyarázta Schumacher.