Tavaly világbajnok volt a Brawn GP, a Mercedes ezért joggal gondolhatta, hogy jó vásárt csinál az istállóval. Csakhogy az eredmények nem jönnek, Michael Schumacher még dobogóközelbe sem került, a pódiumra csak Nico Rosberg állhatott fel három alkalommal.

Nem sikerült túl jól az új diffúzor sem, több gond van vele, mint amennyi hasznot hoz, Norbert Haug a Magyar Nagydíj után ki is jelentette, hogy mostantól 2011-re koncentrál az istálló. De nem csupán racionális okok állhatnak a döntés mögött, sajtóhírek szerint a csapat anyagi gondokkal küzd.

A SportWoche című magazin írt arról, hogy a Mercedes üzemi tanácsa meghúzta a nadrágszíjat, így az eredetileg tervezettnél kevesebb pénzből gazdálkodhat a gárda, Spától kezdve pedig nincs semmilyen fejlesztés 2010-re. A Motorsport-Totalnak a német gyár egyik szóvivője cáfolta a híreket.

“Minden az előzetesen kalkulált költségvetés szerint halad, a tervezettnél több pénzt sem fektettünk a projektbe” – nyilatkozta a szóvivő. “Továbbfejlesztjük jelenlegi autónkat, a munkálatok a 2011-es géppel kapcsolatban is jól haladnak.”

Egy bennfenntes szerint ugyanakkor a 2010-re kitűzött egyetlen cél már csak annyi, hogy az istálló a Renault előtt maradjon a konstruktőri versenyben. “Sokkal kevesebb pénzünk van, mint azt sokan gondolják. Így nagyon nehéz” – fogalmazott a neve elhallgatását kért illető.