Bruno Senna idén már kénytelen volt kihagyni egy versenyt a Forma-1-ben, miután a Hispania Racing Team Silverstone-ban büntetésből Sakon Yamamotót ültette a helyére. A brazil úgy véli, idén nem lesz több ilyen, az év végéig vezetni fog, sőt jövőre is marad.


“Remélem, az esélye, hogy folytathatom (az F1-ben), 100 százalék, de természetesen ilyet mondani lehetetlen” – mondta a helyi sajtónak, miután a nyári szünetben hazautazott Brazíliába.

“A 2009-es szezon előtt, úgy tűnt, jó esélyem van, hogy a Hondánál versenyezzek, de ez végül nem történt meg. A Forma-1-ben nem lehet előre látni a jövőt – az egyetlen biztos dolog az aláírt szerződés. Rengeteg a beszéd, de semmi sem hivatalos. Majd meglátjuk.”

Ahogy a fentiekből is kiolvasható, Senna jövője nagyban függ attól, hogy lesz-e csapat, ahol versenyezzen. “Kevés csapat tudja garantálni, hogy ott lesz a rajtrácson 2011-ben. Nem könnyű a helyzet a Forma-1-ben.”

“Nem egyszerű az ügy, de (a HRT vezetőinek) vannak terveik. Az lenne a legjobb persze, ha szimplán választhatnék egy csapatot, hiszen az a célom, hogy hosszú ideig maradjak, ne csak most. De garanciákat kell kapnom, hogy jövőre is az F1-ben leszek, akár ezzel a csapattal, akár egy másikkal – sok mindentől függ ez.”

Senna azt is elmondta, nem tartja csalódásnak az idei évet. Szerinte ez az év a lehetőségről szólt, hogy bekerüljön az F1-be, és bár nem versenyképes autóban ült, rengeteget tanult.

Amikor az újságírók a Forma-1 helyetti B tervről kérdezték, viccesen azt mondta: “Kókuszdiót árulnék a strandon.”

Az persze igen valószínűtlen, hogy Senna teljesítménye alapján kapna pilótaállást, sokkal inkább szponzorai vastag bankszámlája nyomán, vélhetően ennek köszönhető biztos helyzete.