Nem a saját várakozásainak megfelelően alakult Kiss Pál Tamás versenye a Brit Formula Renault bajnokság snettertoni futamán. A magyar versenyző azt remélte, sikerül dobogóra állnia, és szerette volna végre megszerezni idei első pole pozícióját. Végül egyik vágya sem vált valóra, hisz a Hell Racing Team versenyzője szombaton a 3. és a 6. legjobb időt autózta, míg a vasárnapi két futamon egy 4. és egy 7. helyet sikerült megszereznie, amivel az előnye hét egységre csökkent az összetett pontversenyben.

“Már kezd számomra is egy kicsit bosszantóvá válni, hogy sosem jön össze az edzéselsőség. A két szombati időmérőn alig volt különbség az autók között, ám azt végig éreztem, hogy nem volt meg az alapsebességem” – mesélt a hétvégéről Kiss Pál Tamás.

“Az első futamon simán eljöttem harmadikként, és úgy nézett ki, meglesz a dobogó, de elkövettem egy hibát. Leért a kocsim alja, aminek köszönhetően majdnem elszálltam a pályáról. Még most sem tudom, hogy sikerült visszakapaszkodnom, ám így is veszítettem egy pozíciót, ráadásul éppen a csapattársammal szemben. Ha azt nézem, mit úsztam meg, még örülnöm is kéne, hogy negyedik lettem.”


“A második futamon egyszerűen lerajtolt a csapattársam, ám szorosan a nyomában voltam. Számtalanszor megpróbáltam visszaelőzni, ám ő keményen, mindamellett sportszerűen kivédte a támadásaimat. Aztán 2-3 körrel a vége előtt megint próbálkoztam, és ennek az lett a vége, hogy ő a búzamezőn kötött ki, én pedig lecsúsztam az ívről. Mire visszajöttem, már elment mellettem a másik csapattársam, és hiába nyomtam ettől kezdve, ahogy csak tudtam, a célig nem tudtam elé kerülni. Így elmondhatom, hogy mindkét versenyen végül a csapattársaim miatt szorultam hátrébb egy-egy pozícióval a rajthelyemhez képest.”

Két hét múlva Silverstone-ban folytatódik a bajnokság, amely a magyar pilóta egyik kedvence. “A silverstone-i ring nekem is és az autómnak is fekszik, ráadásul még az is kedvezhet nekem, hogy most három futamot teljesítünk majd. Amikor idén itt teszteltünk, másfél tizedet adtam a többieknek, így bízom benne, hogy végre visszatalálok a dobogóra!”