12 futam után, melyek közül négyet megnyert, Mark Webber vezeti a Forma-1 egyéni pontversenyét. Menedzsere, Flavio Briatore szerint az ausztrál a fő esélyes, aki megnyerheti a bajnoki címet.

Saját emberére fogad Briatore

Saját emberére fogad Briatore


“Csak figyeljenek, Webber jó úton halad, hogy megnyerje a világbajnoki címet. Fenomenális volt, amit vasárnap Magyarországon tett” – mondta Briatore a Gazetta dello Sportnak. “Nem azért tippelek Webberre, mert ő az egyik pilótám, hanem amiatt, amit bárki láthatott otthonról is.”

“Mark kivételes képességű pilóta. Mostanra benőtt a feje lágya, és belső nyugalma igazán messzire juttathatja. Ő volt az első Magyarországon, aki megértette, hogy megkockáztathatja, hogy a táv háromnegyedét megtegye a lágy gumikon, amiken rajtolt. Ez volt a nyerő lépés, ami azt is megmutatja, milyen jól használja az eszét, szemben sokakkal.”

Nem Webber lenne az első világbajnok, aki Briatoréhoz köthető, hiszen Fernando Alonso menedzsere is ő volt, amikor legjobbként zárt, illetve Michael Schumacher csapatfőnökeként dolgozott a Benettonnál, amikor az első bajnoki címét elhódította.  
 
Webber legutóbbi győzelmével megelőzte Lewis Hamiltont a pontversenyben, de előnye elenyésző, hiszen az ötödik Fernando Alonso is csak húsz pontnyira van lemaradva.