Sok izgalmas esemény volt a 2010-es Magyar Nagydíjon, de érthető módon Michael Schumacher és Rubens Barrichello közötti előzési történetről zeng a világsajtó.  Norbert Haug, a Mercedes GP csapatfőnöke most már arra kéri az embereket fejezzék be a Schumacher kritizálását.

"Zárjuk le az ügyet"


A hétszeres világbajnokot egész évben piszkálták gyenge teljesítménye miatt, de most amikor szinte a falra szorította Barrichellót, általános támadás indult ellenne.

“Michael már bocsánatot kért és elfogadta a büntetését” – mondta Haug a Der Tagespiel magazinnak. “El kellene végre fogadnia ezt mindenkinek és végre lezárhatnánk ezt a történetet.”

Lehet, hogy ez azonban nem megy majd könnyen, hiszen nemcsak Schumacher ellenfelei, de hozzá közelebb álló személyek is elítélték a manővert: “Még mindig beleborzongok, ha megnézem az esetet. Teljesen fölösleges volt és veszélyes” – mondta a Ferrari tesztpilótája Marc Gene.

“Ő egy hétszeres bajnok, aki pontosan tudja mit csinál, teljesen szándékosan tette” – hangzott a kritika Alex Wurztól. “Az ütközés végzetes lehetett volna.”

“Tűrhetetlen, amit tett, Ha rosszul sül el, akkor egy baleset 300 km/óránál akár tragédiával is végződhetett volna” – mondta Joan Villadelprat az Epsilon Euskadi csapat vezetője.

A kritikusok sora hosszú, Jacki Stewart, Eddie Irvine sem fukarkodott a szavakkal. Nem véletlen, hogy a Mercedes vezetője szeretné lezárni ezt az ügyet, hiszen a tíz rajthelyes büntetés így is tönkreteszi pilótájuk versenyét a Belga Nagydíjon, s ehhez jön még, hogy nem tud a versenyzésre koncentrálni, hiszen várhatóan a legtöbben még mindig ezzel zaklatják majd. Ez egész eset pedig a Mercedes imázsának sem tesz jót.