Jelenleg mindössze két márka, a Mercedes és az Audi versenyez a DTM-ben, 2012-ben azonban várhatóan csatlakozik hozzájuk a BMW is. Könnyen elképzelhető azonban, hogy az Opel is visszatér a sorozatba.


A svájci Motorsport Aktuell információi szerint a német gyártó a Williams csapattal együttműködésben versenyezne a túraautó-bajnokságban. A Forma-1-es csapat ügyvezetője, Adam Parr megerősítette, hogy néhány hónapja tárgyaltak a dologról, de hogy már megegyeztek volna, az pletyka. “Személy szerint imádnám, ha összejönne, igazán érdekes dolog lenne” – tette hozzá.

Nem tagadták az Opelnél sem, hogy érdeklődnek a sport iránt, a cég szóvivője, Volker Brien úgy nyilatkozott, a következő két hónapban döntenek az ügyről. Az Opel utoljára 2005-ben a Vectrából épített autóval versenyzett a DTM-ben, ha visszatérnek, állítólag az Insignia kerülhetne a sorozatba.

Nem áll távol a túraautózás a Williamstől, a csapat a Renault-val 1995 és 1999 között versenyzett a brit bajnokságban, ahol a csapat által épített Laguna versenyautókkal 1995-ben és 1997-ben is bajnoki címet nyertek.

Bár hasonlítanak az utcai autókhoz, a DTM járművei igazi versenyautók, sok tekintetben hasonlítanak az F1-esekre is. Például azért is, mert a pilóta biztonságáról egy központi karbon cella gondoskodik, de ezt az ultrakönnyű műanyagot használják a karosszéria elkészítésénél is. A DTM versenyautókat 470 lóerős, V8-as motor mozgatja, nincs is nehéz dolga, tekintve, hogy a járművek mindössze 1050 kilót nyomnak.  

A sorozat kiemelkedő népszerűségnek örvend Németországban, de a tervek szerint amerikai és ázsiai versenyekkel is bővülne a több európai országban versennyel rendelkező sorozat.